Sales Enablementilla voittavaksi joukkueeksi!

30.9.2020

Tänä vuonna monien urheilusarjojen mestaruudet maailmalla ratkottiin poikkeuksellisissa oloissa, aika usein niin sanotussa koronavapaassa kuplassa, jossa pelaajat viettivät parhaimmillaan kaksi kuukautta. 

Varsinkinkin poikkeusoloissa toteutettavat joukkuepelit ovat oiva esimerkki siitä, miten joukkue ja sen ympärillä olevat tukitoimet tähtäävät siihen, että pelaaminen helpottuu ja tulosta tulee joukkueena merkittävästi paremmin, kuin yksilöiden toteuttama. Olennaista on ymmärtää, että niin pelaajilla kuin joukkueenjohdolla, valmennuksella ja muulla taustaryhmällä on oma tärkeä roolinsa menestyksen takana. 

Tästä on kyse myös Sales Enablementissa. Jokainen yrityksen funktio ja eri funktioissa toimivat ymmärtävät oman merkityksensä yrityksessä ja toteuttavat toimia, joilla helpotetaan myyntiä. Sillä kuten tiedämme, jos ei ole myyntiä, ei ole loppujen lopuksi mitään muutakaan

Jokaisella funktiolla on tärkeä roolinsa

Usein ajattelemme, että Sales Enablementissa on kyse erityisesti myynnin ja markkinoinnin yhteistyöstä tai digitaalisista työkaluista, mutta on se paljon muutakin. Ajatellaanpa vaikka myyjien rekrytointeja tai myyjien perehdyttämistä, osaamisen ylläpitämistä tai asiakaspalvelun laatua ja myynnillisyyttä. Kaikilla edellä mainituilla on iso merkitys myynnin helpottamisen tai onnistumisen kannalta. 

Onko Sales Enablement ison vai pienen yrityksen asia?

Itseasiassa kummankin, mutta olennaista on ajattelu, sillä toteuttamistapoja ja painopisteitä on erilaisia. Tutkimukset osoittavat, että erityisesti isommat yritykset, jotka toimivat useimmiten siiloissa saavat Sales Enablementista suuremman hyödyn. Isommissa yrityksissä on myös mahdollista perustaa omia tiimejä ja postitioita ajattelun läpiviemiseksi.  Kannustan yritysten johtoryhmiä keskusteluun Sales Enablement -teeman ympärillä, sillä jo se, että yhdessä mietitään millä voisi helpottaa myyntiä, on askel eteenpäin.

Nordic Sales Enablement 22.10.2020

Nordic Sales Enablement 2020 -tapahtuma kokoaa virtuaalisesti yhteen yritysjohtajia sekä Sales Enablement -asiantuntijoita ympäri pohjoismaita. Tapahtumassa kuullaan kansainvälisiä sekä kotimaisia puheenvuoroja erilaisista Sales Enablement -ratkaisuista, menestystarinoista sekä tarjolla olevista palveluista ja työkaluista. Lisäksi osallistujilla on 75 minuuttia aikaa tutustua kumppaneihin virtuaaliständeille sekä verkostoitua johtajakollegoiden kanssa ja luoda uusia asiakkuuksia. Katso tapahtuman tallenne täältä. 

 

Kirjoituksen takana on Helsinki Sales Academyn perustaja Olli Syvänen puh. 050 563 8430.