Jenni, Sales Manager, Helsinki Sales Academy

Jenni aloitti B2B-myynnin valmennusjakson tammikuussa 2016. Harjoittelun ollessa vielä käynnissä Helsinki Sales Academyllä avautui myyntipäällikön paikka ja Jenniltä kysyttiin, haluaisiko hän osallistua hakuun. Jenni otti haasteen vastaan ja lähti mukaan hakuprosessiin, jonka päätöksestä tuli tieto maaliskuun alussa. Nopeasti urallaan edennyt nuori nainen ryhtyi siitä lähtien tekemään myyntipäällikön tehtäviä, suorittaen kuitenkin trainee-valmennuksen loppuun työn ohessa.

Akatemiaan Jenni haki netistä löytämänsä ilmoituksen perusteella. Harjoittelu oli osa koulun viimeistä harjoittelujaksoa. Tullessaan Akatemialle Jenni suoritti viimeisiä opintoja Haaga-Heliassa myyntityön tradenomikoulutuksessa.

Akatemian koulutuksista Jenni on saanut paljon käytännön vinkkejä konkreettisten harjoitusten myötä. ”Neuvottelujen harjoittelemisesta on ollut paljon hyötyä, sillä harjoituksissa joutui oikeasti menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja siinä oppi paljon. Sitä kautta tuli rohkeutta lisää.” Myös puhelintyökokemusta Jenni kartutti ja kehittyi siinä entisestään.  Jennin mukaan Akatemian harjoittelusta saa käytännön vinkkejä sekä varmuutta omaan työskentelyyn. ”Kun saa palautetta omasta suoriutumisesta, ymmärtää paremmin omat kehityskohteensa.” Harjoitukset toivat Jennille paljon lisää itseluottamusta. ”Itsestään oppii, että ei välttämättä tiennyt osaavansa jotakin asiaa.”

Toukokuun puolivälistä lähtien Jenni on työskennellyt Helsinki Sales Academyllä myyntipäällikkönä. ”Koko ajan on tekeminen päällä, päivät menevät nopeasti.” Jennin mielestä on hienoa, kun tavoitteet ovat selkeät. Parasta on, kun pääsee näkemään ja olemaan tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Päivät vaihtelevat paljon, ei ole kahta samanlaista päivää. Asiakaskäynnit ovat aina erilaisia edelliseen nähden, sillä ihmisiä on monenlaisia. Toisinaan päivät kuluvat toimistolla, jossa Jenni tekee puhelintyötä.

Akatemian harjoittelua Jenni suosittelee: ”Kannattaa hakea, sillä jakson aikana saa monipuolisesti tehdä kaikkea. Siinä lähtee mahdollinen luurikammokin pois, jos nyt semmoinen sattuu olemaan. Ja asiakaskäynneillä pääsee näkemään sen toisenkin puolen myynnistä.”

Akatemian koulutukset ja harjoitukset antavat sekä teoreettisia oppeja että käytännön harjoitusta. Kirsikkana kakun päällä on, että työilmapiiri Akatemialla on todella hyvä: ”Meillä on hyvä porukka ja ryhmähenki on mahtava!”