Väinö, Growth Manager, Helsinki Sales Academy

Ennen akatemiaa…

Kiinnostuin hakemaan Helsinki Sales Academyyn, koska tarvitsin opintojani varten harjoittelupaikan. Opinnoissani olen keskittynyt myyntiin ja siksi HSA:n Akatemiajakso kuulosti minulle sopivalta paikalta syventää osaamistani B2B-myynnin maailmasta. Harjoittelu kuului Laurean Ammattikorkeakoulussa suorittamaani tradenomitutkintoon.

 

Akatemiassa…

Aloitin Akatemiajakson tammikuussa 2021 ja harjoitteluni kesti 5 kuukautta. Oppimiskäyräni akatemiajaksolla oli jyrkästi ylöspäin. Opin perusasioista lähtien monenlaisia asioita myynnin maailmasta, kuten mm. kuinka yritysmaailma toimii, ja kuinka kommunikoidaan sekä toimitaan erilaisissa tilanteissa. Koen, että Akatemiajakso on erinomainen ponnahduslauta yritysmyynnin pariin.

Yksi isoimmista Akatemia jakson kautta saamista hyödyistä oli aitoon myyntitapaamiseen mukaan pääseminen. Myyntiä ei nimittäin opi ilman käytännön harjoittelua, vaikka kuinka hakkaisi päätä kirjaan. Oli mahtava päästä ”varjostamaan” myynnin ammattilaisia heidän työssään. Akatemiajakson aikana tein hyvin monenlaisia projekteja. Projekteista karttui ymmärrystä erilaisista toimialoista ja liiketoimintamalleista. Koen, että tärkeää onkin ymmärtää erilaisia toimialoja ja aidon kokemuksen avulla ymmärrys toimialasta karttuu. Helsinki Sales Akademiaan tullaankin oppimaan B2B -myynnin saloja.

Positiivinen yllätys Akatemiajaksolla oli se, kuinka oikeasti pääsin tekemään asioita. Tekemäni toimet eivät olleet mitään nakkihommia vaan oikeasti relevantteja asioita, jotka täytyy oppia, ennen kuin pääsee etenemään omalla myynnin urallaan. Hienoa oli, että lisävastuuta sai, kun näytti omat kannuksensa ja kyvyn kantaa annettua vastuuta.

HSA:ssa on avoin ilmapiiri ja aina voi kysyä, kun on kysyttävää. Osaavat esihenkilöt olivat avain oppimiseen, ja sitä varten akatemiajakso juuri on. Mielestäni nuori myyjän alku tarvitsee konkarin läheisyyteensä, jolta voi aina kysyä asioita ja sparrailla keisseistä. Oli myös kivaa, kun ympärillä oli samanikäisiä samassa tilanteessa olevia henkilöitä. Ryhmässä oli aina kiva työskennellä ja jakaa kaikki ilot sekä surut.

Akatemiajaksolla opin kaikki perusasiat, ja hieman enemmänkin, mitä tulen tarvitsemaan myynnin urallani jatkossa.

Akatemiajakson jälkeen…

Harjoittelujakson jälkeen jäin vakituiseen myynnin positioon myyntipäälliköksi HSA:lle. Oppiminen jatkuu edelleen ja ympäristö ei voisi olla parempi. Koen, että Akatemiajaksosta on hyötyä kaikille, jotka suuntavat urallaan myynnin huippuosaajiksi.

 

Kiinnostuitko Helsinki Sales Academyn tarjoamasta valmennusjaksosta? Katso lisätietoja täältä ja hae meille b2b-myynnin harjoittelijaksi.